SU YALITIMI UYGULAMALARI

SU YALITIMI UYGULAMALARI


Su yalıtımı, su geçirmez veya suya dayanıklı, sudan nispeten etkilenmeyen veya belirtilen koşullar altında su girişine direnen nesneyi tanımlar. Bir ürünün su hasarına karşı dayanıklı hale getirildiği yöntemdir. Suyun bina yapılarının çeşitli bölümlerine girmesini veya kaçmasını önlemek için tasarlanmış bariyer oluşumudur.

Binalara nüfuz eden su, binaların taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düğmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını, suyun çatılardan veya tavanlardan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar.

Yapıların uzun yaşamlı olabilmesi, sıhhatli konforlu ve güvenilir bir bölge sağlayabilmesi amacıyla iç ve dış etkenlere karşı doğru bir şekilde korunması gerekmektedir. Söz hususu bu iç ve dış etkenlerden korunabilmenin en etkin yolu da su yalıtımıdır. Bir uzmanlık dalı olan su yalıtımının ana öğeleri doğru detay, nitelikli malzeme, sıhhatli uygulamadır.

Yapılarda su yalıtımı, suyun hangi şiddette, hangi durumda ve nereden gelirse gelsin yapı kabuğundan içeri girerek yapı elemanlarına, bundan dolayı da yapıya zarar vermesini önlemek amacıyla yapılır. Suyun yapılarda sıvı ya da gaz halinde bulunması, yıpranmaların ve zararlı etkilerin en mühim nedenidir.

Dış cephe mantolama yapılmış binalarda, tüm dış cephe ısı yalıtımı yaptığı kadar su yalıtımı da yapmalıdır. Su yalıtımı için dış cephelerde suyun şiddetine karşı koyabilecek su yalıtım boyaları uygulanmalıdır. Su yalıtımı yapılmamış binalarda ısı yalıtımı %100 olarak randıman vermediği gözlemlenmiştir. Bu yüzden ısı yalıtımı yapmadan önce su yalıtımının size sağlayacağı faydaları da düşünmenizde yarar vardır. Yapılarınız için yapılan su yalıtımı binanızın ömrünü uzatır.

 

 

TAKİP EDİN
BLOG / DUYURU

Diğer Hizmetler